top of page
dish discovery logo
loading icon
Aloo Gobi

Aloo Gobi

Blue White Illustrated Walk Desktop Wallpaper.png

Rekommendationer

Om denna huvudrätt

Aloo Gobi är en klassisk indisk rätt med kryddiga potatisar och blomkål. Den här veganska versionen är full av smak och enkel att laga.

  • 3 st Potatis (st)
  • 1 st Blomkålshuvud
  • 2 msk Vegetabilisk olja
  • 1 st Gul lök
  • 3 st Vitlöksklyfta
  • 1 tsk Ingefära
  • 1 tsk Spiskummin
  • 1 tsk Koriander (krydda)
  • 1 tsk Gurkmeja
  • 1 tsk Paprikapulver
  • 1 tsk Garam masala

1

genomsnittligt betyg är null av 5

Din rating: 5

Ingredienser (11)

Kommentar namn

Kommentar datum

Kommentar

Inga kommentarer ännu.

Dish Discovery

Dish Discovery

Gör så här

1. Förbered grönsakerna: Skär potatisen i tärningar och bryt blomkålen i små buketter. 


2. Stek potatis och blomkål: Hetta upp oljan i en stor stekpanna eller wok. Tillsätt potatis och blomkål och stek i cirka 10-15 minuter tills grönsakerna är lätt gyllenbruna. 


3. Tillsätt lök, vitlök och ingefära: Lägg till finhackad lök, vitlök och riven ingefära i pannan. Fortsätt steka i ytterligare 5 minuter tills löken är mjuk. 


4. Krydda: Tillsätt spiskummin, koriander, gurkmeja, paprika, och garam masala. Blanda väl så att kryddorna täcker grönsakerna jämnt. 


5. Koka tills grönsakerna är mjuka: Tillsätt cirka 1/4 kopp vatten, täck pannan med lock och låt grönsakerna koka i cirka 15-20 minuter tills de är mjuka. 


6. Justera smaken: Smaka av med salt och svartpeppar enligt önskad smak. 7. Garnera och servera: Strö över färsk koriander och servera Aloo Gobi varm, antingen som huvudrätt eller som en sidorätt till ris eller bröd.

Aloo Gobi

Sponsrat

Veganskt

Budget

+

Följ

bottom of page