top of page
dish discovery logo
loading icon
Färska bärmuffins

Färska bärmuffins

Blue White Illustrated Walk Desktop Wallpaper.png

Rekommendationer

Om denna efterrätt

Dessa färska bärmuffins är lätta att göra och är perfekta för att njuta av säsongens bär. De är saftiga, fruktiga och en underbar tillägg till ditt fikabord.

  • 5 dl Vetemjöl
  • 2,5 dl Socker
  • 1 msk Bakpulver
  • 1 krm Salt
  • 2,5 dl Mjölk
  • 1,2 dl Vegetabilisk olja
  • 1 st Ägg
  • 1 tsk Vaniljextrakt
  • 100 g Blåbär

1

genomsnittligt betyg är 3 av 5

Din rating: 5

Ingredienser (9)

Kommentar namn

Kommentar datum

Kommentar

Inga kommentarer ännu.

Dish Discovery

Dish Discovery

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Placera muffinsformar i muffinsplåtar.
  3. I en stor skål, sikta ihop vetemjöl, socker, bakpulver och salt.
  4. I en annan skål, vispa ihop mjölk, vegetabilisk olja, ägg och vaniljextrakt.
  5. Gör en fördjupning i de torra ingredienserna och häll i de våta ingredienserna. Rör ihop försiktigt tills de är precis blandade. Överblanda inte.
  6. Försiktigt vänd ner de färska bären i smeten. Om de är större, skär dem i mindre bitar. Spara några för att toppa muffinsen.
  7. Fördela smeten jämnt i muffinsformarna, fyll dem till ca 2/3 av kapaciteten.
  8. Grädda muffinsen i förvärmningen ugn i cirka 18-20 minuter, eller tills en tandpetare införd i mitten kommer ut ren.
  9. Låt muffinsen svalna i formarna i några minuter innan du flyttar dem till ett galler för att svalna helt.

Servera muffinsen vid rumstemperatur och njut av dem som de är eller tillsammans med en kopp kaffe eller te.

Färska bärmuffins

Sponsrat

Vegetariskt

Budget

+

Följ

bottom of page