top of page
Färska bärmuffins
Om denna efterrätt
Dessa färska bärmuffins är lätta att göra och är perfekta för att njuta av säsongens bär. De är saftiga, fruktiga och en underbar tillägg till ditt fikabord.
- 5 dl Vetemjöl
- 2,5 dl Socker
- 1 msk Bakpulver
- 1 krm Salt
- 2,5 dl Mjölk
- 1,2 dl Vegetabilisk olja
- 1 st Ägg
- 1 tsk Vaniljextrakt
- 100 g Blåbär
1
Din rating: 5
Ingredienser (9)
Kommentar namn
Kommentar datum
Kommentar
Inga kommentarer ännu.
Dish Discovery
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°C.
- Placera muffinsformar i muffinsplåtar.
- I en stor skål, sikta ihop vetemjöl, socker, bakpulver och salt.
- I en annan skål, vispa ihop mjölk, vegetabilisk olja, ägg och vaniljextrakt.
- Gör en fördjupning i de torra ingredienserna och häll i de våta ingredienserna. Rör ihop försiktigt tills de är precis blandade. Överblanda inte.
- Försiktigt vänd ner de färska bären i smeten. Om de är större, skär dem i mindre bitar. Spara några för att toppa muffinsen.
- Fördela smeten jämnt i muffinsformarna, fyll dem till ca 2/3 av kapaciteten.
- Grädda muffinsen i förvärmningen ugn i cirka 18-20 minuter, eller tills en tandpetare införd i mitten kommer ut ren.
- Låt muffinsen svalna i formarna i några minuter innan du flyttar dem till ett galler för att svalna helt.
Servera muffinsen vid rumstemperatur och njut av dem som de är eller tillsammans med en kopp kaffe eller te.
Sponsrat
Vegetariskt
Budget
bottom of page