top of page
dish discovery logo
loading icon
Falafel

Falafel

Blue White Illustrated Walk Desktop Wallpaper.png

Rekommendationer

Om denna huvudrätt

Falafel är en välsmakande vegetarisk rätt gjord av kikärtor och kryddor, och den är populär i Mellanöstern och många andra delar av världen. Falafelbollar kan serveras i pitabröd eller på tallrikar med sås och grönsaker. Här är ett enkelt sätt att göra dem hemma.

  • 400 g Kikärtor
  • 1 st Gul lök
  • 3 st Vitlöksklyfta
  • 4 msk Persilja (torkad)
  • 1 tsk Spiskummin
  • 1 tsk Koriander (krydda)
  • 0,5 tsk Cayennepeppar
  • 1 tsk Bakpulver
  • 5 msk Mjöl

1

genomsnittligt betyg är 3 av 5

Din rating: 5

Ingredienser (9)

Kommentar namn

Kommentar datum

Kommentar

Inga kommentarer ännu.

Dish Discovery

Dish Discovery

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna: I en matberedare lägger du kikärtor, hackad lök, pressad vitlök, persilja, spiskummin, malen koriander, cayennepeppar, salt och svartpeppar.

  2. Blanda till en smet: Mixa ingredienserna tills du får en jämn smet. Se till att det inte finns stora bitar kvar.

  3. Tillsätt bakpulver och mjöl: Blanda i bakpulver och börja tillsätta mjöl, en matsked i taget, tills smeten är tillräckligt tjock för att formas till bollar, men fortfarande något klibbig.

  4. Forma bollar: Ta små mängder av smeten och forma till små bollar, ungefär storleken av valnötar. Du kan använda fuktade händer för att förhindra att smeten klibbar fast.

  5. Stek falafel: Värm olja i en stekpanna. När oljan är varm, stek falafelbollarna i omgångar tills de är gyllenbruna och krispiga. Det tar vanligtvis ca 4-5 minuter per omgång.

  6. Låt rinna av: Lägg de stekta falafelbollarna på hushållspapper för att ta bort överflödig olja.

  7. Servera: Servera falafel varma i pitabröd eller på tallrikar med färska grönsaker, hummus, tahinisås och det du gillar. Du kan också använda dem som en del av en sallad eller i wraps.

Falafel

Sponsrat

Veganskt

Budget

+

Följ

bottom of page