Hummersoppa
Om denna förrätt
En krämig hummersoppa är en exklusiv och läcker förrätt som imponerar vid speciella tillfällen. Detta enkla recept hjälper dig att skapa en elegant soppa med en fyllig hummersmak.
- 2 st Hummer
- 2 msk Olivolja
- 1 st Gul lök
- 2 st Vitlöksklyftor
- 2 st Morötter
- 2 st Selleristjälkar
- 1 tsk Tomatpuré
- 1 dl Vitt vin
- 1 l Fiskbuljong
- 2 dl Vispgrädde
1
Din rating: 5
Ingredienser (10)
Kommentar namn
Kommentar datum
Kommentar
Inga kommentarer ännu.
Dish Discovery
Gör så här
1. Dela humrarna i hälften. Ta bort köttet och skär det i mindre bitar. Behåll skalen.
2. Hetta upp olivoljan i en stor kastrull. Stek humraskalen tills de blir röda och aromatiska.
3. Tillsätt lök, vitlök, morötter och selleri till kastrullen. Fräs grönsakerna tills de är mjuka.
4. Rör i tomatpurén och låt den fräsa med grönsakerna. Tillsätt det torra vita vinet och låt det koka ner till hälften.
5. Tillsätt fiskbuljongen och låt soppan sjuda i ca 20-25 minuter för att låta smakerna utvecklas. Tillsätt grädden och låt det sjuda ytterligare 10 minuter.
6. Använd en stavmixer för att mixa soppan till en slät konsistens. Sila blandningen för att ta bort hummerskal och grövre bitar.
7. Tillsätt hummerköttet i soppan och låt det bli varmt. Smaka av med salt och svartpeppar efter behov.
8. Häll upp soppan i varma skålar. Garnera med färsk persilja eller dragon.
Sponsrat
Veganskt
Budget