top of page
dish discovery logo
loading icon
Kycklingklubbor i ugn

Kycklingklubbor i ugn

Blue White Illustrated Walk Desktop Wallpaper.png

Rekommendationer

Om denna huvudrätt

Kycklingklubbor i ugn är en enkel och läcker rätt som passar perfekt till vardagsmiddagen. Den krispiga huden och saftiga kycklingköttet är en favorit för både vuxna och barn.

  • 8 st Kycklingvinge
  • 2 msk Olivolja
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk Svartpeppar
  • 1 tsk Paprikapulver
  • 1 tsk Vitlökspulver
  • 1 tsk Lökpulver
  • 1 tsk Timjan (torkad)

1

genomsnittligt betyg är 4 av 5

Din rating: 5

Ingredienser (8)

Kommentar namn

Kommentar datum

Kommentar

Inga kommentarer ännu.

Dish Discovery

Dish Discovery

Gör så här

  1. Förvärm ugnen till 200 C.

  2. Tvätta och torka kycklingklubborna noggrant med hushållspapper. Om klubborna har överflödig hud eller fett, kan du trimma bort det. Lägg dem i en stor skål.

  3. Häll olivolja över kycklingklubborna och fördela jämnt så att de är täckta av oljan. Blanda salt, svartpeppar, paprikapulver, vitlökspulver, lökpulver och torkad timjan i en separat liten skål. Strö kryddblandningen över kycklingen och massera in den ordentligt så att kryddorna täcker kycklingen jämnt.

  4. Lägg kycklingklubborna på en ugnsfast plåt eller i en ugnssäker form med skinnsidan uppåt. Se till att klubborna inte ligger för tätt ihop för att säkerställa att de blir krispiga.

  5. Placera kycklingen i den förvärmde ugnen och baka i cirka 40-45 minuter eller tills klubborna är gyllenbruna och genomstekta. Du kan kontrollera om kycklingen är klar genom att skära ett snitt nära benet för att se om köttsaften är klar och inte rosa. Innertemperaturen på kycklingen bör vara minst 75 C.

  6. När kycklingklubborna är klara, ta ut dem ur ugnen och låt dem vila i några minuter innan servering. De är goda att äta som de är eller med din favoritsås och valfria sidor.

Serveringstips: Servera kycklingklubborna med potatismos, en fräsch sallad, eller grillade grönsaker för en komplett måltid.

Kycklingklubbor i ugn

Sponsrat

Veganskt

Budget

+

Följ

bottom of page