top of page
dish discovery logo
loading icon
Röd Linssoppa

Röd Linssoppa

Blue White Illustrated Walk Desktop Wallpaper.png

Rekommendationer

Om denna huvudrätt

Denna veganska röda linssoppa är en näringsrik och hjärtlig måltid som är enkel att förbereda och full av smak.

  • 3,5 dl Röda linser
  • 1 st Gul lök
  • 2 st Morot
  • 2 st Vitlöksklyfta
  • 1 msk Tomatpuré
  • 1 tsk Spiskummin
  • 1 tsk Koriander (krydda)
  • 0,5 st Paprika
  • 1 msk Cayennepeppar
  • 400 g Krossad tomat
  • 1 g Grönsaksbuljong
  • 2 msk Olivolja

0

genomsnittligt betyg är null av 5

Din rating: 5

Ingredienser (12)

Kommentar namn

Kommentar datum

Kommentar

Inga kommentarer ännu.

Dish Discovery

Dish Discovery

Gör så här

  1. Förberedelser: Skölj de röda linserna och förbered grönsakerna genom att hacka lök, morötter och vitlök.

  2. Stekning: Hetta upp olivoljan i en stor gryta över medelvärme. Tillsätt löken och vitlöken och stek tills de är mjuka och genomskinliga.

  3. Kryddning: Tillsätt tomatpuré, spiskummin, koriander, paprika och cayennepeppar. Rör om och låt det steka i ytterligare 2 minuter för att frigöra kryddornas arom.

  4. Linskokning: Lägg i de sköljda röda linserna, morötterna, krossade tomater och grönsaksbuljong. Koka upp och sänk sedan värmen till låg och låt soppan sjuda i cirka 25–30 minuter tills linserna och grönsakerna är ömtåliga.

  5. Mixa (valfritt): För en slätare konsistens, använd en stavmixer för att mixa soppan direkt i grytan. Lämna några hela linser och grönsaksbitar om du föredrar en rustikare soppa.

  6. Smaksättning: Smaka av med salt och svartpeppar efter behag. Justera kryddningen om det behövs.

  7. Servering: Häll upp i skålar och garnera med färsk koriander eller persilja. Servera soppan med en bit bröd eller en skiva avokado för extra krämighet.

Röd Linssoppa

Sponsrat

Veganskt

Budget

+

Följ

bottom of page