top of page
dish discovery logo
loading icon
Vegansk Kladdkaka

Vegansk Kladdkaka

Blue White Illustrated Walk Desktop Wallpaper.png

Rekommendationer

Om denna efterrätt

Denna veganska kladdkaka är saftig, chokladig och enkel att göra. Ett perfekt alternativ för alla chokladälskare, oavsett kostpreferenser.

  • 2 dl Vetemjöl
  • 1,5 dl Strösocker
  • 1,5 dl Kakao
  • 1 tsk Vaniljsocker
  • 1 tsk Bakpulver
  • 0,5 tsk Salt
  • 1,5 dl Havre mjölk
  • 1 dl Rappsolja olja
  • 1 msk Äppelcidervinäge

2

genomsnittligt betyg är 3 av 5

Din rating: 5

Ingredienser (9)

Kommentar namn

Kommentar datum

Kommentar

Inga kommentarer ännu.

Dish Discovery

Dish Discovery

Gör så här

1. Förvärm ugnen: Sätt ugnen på 175 C. Smörj och mjöla en rund kakform (cirka 20 cm i diameter). 


2. Blanda de torra ingredienserna: I en stor skål, sikta vetemjöl, strösocker, kakao, vaniljsocker, bakpulver och salt. Blanda väl. 


3. Tillsätt de våta ingredienserna: Gör en brunn i mitten av de torra ingredienserna. Tillsätt växtbaserad mjölk, olja och äppelcidervinäger. Rör om försiktigt tills ingredienserna är väl kombinerade, men undvik överblandning. 


4. Häll i formen: Häll smeten i den förberedda kakformen och jämna till ytan. 


5. Baka i ugnen: Grädda i den förvärmda ugnen i cirka 20–25 minuter, eller tills en tandpetare som sätts in i mitten kommer ut nästan ren. Kakan ska fortfarande vara fuktig inuti. 


6. Svalna och servera: Låt kladdkakan svalna i formen i några minuter innan du flyttar den till ett trådställ för fullständig svalning. Skär i kilar och servera!

Vegansk Kladdkaka

Sponsrat

Veganskt

Budget

+

Följ

bottom of page